NU vreau surogat de fericire.

limitless

Nu stiu daca ai vazut filmul acesta. Eu am ales intuitiv ziua de astazi sa il vad. Si recunosc ca m-a intrigat ideea. O pastila care sa te faca sa iti folosesti 100% creierul? Cum poate fi asta imaginat?

Interesante rezultatele, efectele. Poate ca va inspira pe cineva. Sau poate ca deja a inspirat (?). Pe mine, NU. Clar si definitiv: NU. Decat fericire&implinire – surogat, mai bine picaturi de fericire limpede si curata. Autentica. Simtita cu toata fiinta. Constient.

Si uite, filmul chiar m-a inspirat. Reflectand la o gura de cafea … am vazut clar cum deja se intampla asta. Da, nu exista inca acea “pastila minunata”. Exista, insa, multe alte surogate. Droguri, vicii, cluburi … de unde iti poti cumpara artificial scurte si inutile picaturi de asa-zisa fericire. Sau altele mai “light”: shopping, dulciuri, carti/filme siropoase, o nu-stiu-ce certificare profesionala … si cate si mai cate!

Iti este mai usor sa cauti fericirea-surogat in afara. Si cat de simplu ar fi, de fapt, sa cauti inauntru. In tine.

Parerea mea adevarata este ca n-ai nevoie de nici o astfel de pastila. Si nici sa-ti faci creierul sa functioneze 100%. Ci sufletul si spiritul sunt cele care ar trebui sa functioneze 100%. Pentru ca atunci cand esti intr-adevar conectat la tine, la miezul tau profund si la sursa divina, nu ai nevoie de nu-stiu-ce hard-disk cu toata informatia umana pe care sa-l detii. Este suficient sa “accesezi” doar ce si cand ai nevoie. Si totul se intampla.

Si totusi, revenind la film, am retinut si interpretat in felul meu mesajul: FII CONECTAT LA TINE. Cand esti prezent in viata ta, cand vezi, auzi si simti totul chiar in secunda in care se intampla, atunci ai tot ce-ti trebuie sa faci ce ti-e mai bine. Asumat. Responsabil. Si prezent. Si fara nici un surogat. Pentru ca mintea ta deja e geniala. Pentru ca sufletul si spiritul ti-e conectat.

Cand esti prezent, TU esti deja FIINTA MINUNATA cu intreg liberul-acces la FERICIRE si SUCCES!

Filmul il poti vedea aici: http://xo.ro/filme-online/Limitless-1365.

One thought on “NU vreau surogat de fericire.

  1. Spui lucruri valabile în multe fraze. Și totuși, dacă vrei să te ajuți, ca să poți ajuta, fie și pentru o relaționare pe blog, sau orice altă formă de comunicare, este absolut necesar să definești cuvintele: creier, suflet, spirit și minte. Fiecare, mai des sau mai rar, cu o existență sau trăire de o clipă, sau din acelea care nu se mai termină, încearcă să fie sfătuitor de viață. Cunoașterea de sine, ceea ce este Ființa Umană cu entitățile sale, este complexă și profundă!?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *