COACHING

De ce sa faci coaching cu mine?

Suntem fiinte complexe. Cu minti, trupuri, suflete, personalitati si experiente de viata diferite si complexe. Si atunci cand avem o provocare sau cand ceva nu este asa cum ne dorim in viata noastra sau cand pur si simplu vrem mai mult de la noi insine… lucrurile nu sunt separate, ci se leaga unele de altele.

O provocare in zona profesionala nu este doar profesionala. Pentru ca tu esti acelasi om peste tot. Si acasa, si la serviciu si in societate. Provocarea respectiva doar se manifesta mai pregnant la serviciu.

De exemplu, daca ai tendinta de a evita conflictele la locul de munca, asta nu inseamna ca acasa te transformi total si esti conflictual. Pentru ca aceasta tendinta de evitare a conflictelor este in tine ca si caracteristica a ta. Si inseamna ca iti place sa ai relatii frumoase si deseori faci orice pentru a le mentine asa. Inclusiv iti reprimi anumite reactii sau pareri pentru a nu naste controverse. Adica, esti dispus la orice pentru ca ceilalti sa te placa.

Fiind fiinte atat de complexe, avem nevoie de cineva care sa ne inteleaga complexitatea pentru a ne ajuta atunci cand avem nevoie. Iar acesta este motivul principal pentru care sa faci coaching cu mine:

1. Profesional:

– Sunt psiholog. Si mai mult decat atat, am facut 3 ani de psihologie clinica, adica acea parte a psihologiei care te invata tehnici de psihoterapie.

– Am 15 ani de consultanta in resurse umane. Adica, am vazut ce se intampla in companii si in angajatii acestora de pe toate nivelurile. Am vazut dinamici organizationale, schimbari organizationale, am facut planuri de cariera, am aplicat instrumente si teste de toate felurile, am sprijinit oamenii sa se dezvolte profesional intelegandu-se pe ei insisi la nivel personal.

– Am lucrat in proiecte de resurse umane, in training si coaching cu profesionisti din diverse industrii si de pe diferite niveluri, incepand cu entry-level si pana la General Manager.

– Am sprijinit prin training si team coaching echipe de specialisti si echipe de board.

– Am fost manager si stiu ce inseamna provocarile din acest post pe propria piele.

– Sunt certificata in coaching, dar stiu si pot mai mult de atat. Am studiat management, NLP, psihologie cuantica, aspecte care tin de spiritualitate si multe altele care ma ajuta sa jonglez cu informatia si sa aduc in munca mea cu oamenii ceea ce ei au nevoie la un anumit moment.

– Am 5 ani de cand lucrez pe cont propriu si fac tot ceea ce imi place. Si se poate.

  1. Personal:

– Sunt transparenta, deschisa si sincera. De la mine nu vei auzi ceea ce vrei sa auzi, ci vei auzi intotdeauna adevarul. Nu cred in minciuni frumoase, dar nici in adevaruri dure, ci in faptul ca lucrurile pot fi spuse astfel incat sa nu blocheze, sa nu sperie, sa nu deranjeze, dar pastrand autenticitatea.

– Sunt integra. Etica profesionala si moralitatea sunt printre valorile mele profunde. Ce imi spui, ramane doar in urechile mele.

– Sunt flexibila si ma adaptez cu usurinta. Ca atunci cand privesti o sculptura: este nevoie sa te rotesti pe langa ea ca sa ii vezi detaliile din toate unghiurile. Asa vad eu si oamenii. Oamenii nu sunt doar minte, ci si suflet, spirit si trup. Si daca nu ai flexibilitatea de a-i vedea ca si complexitate, ramai la o superficialitate care nu ii va ajuta.

– Sunt o oglinda. Ma pot detasa de mine pentru a fi acolo doar pentru omul cu care lucrez, ajutandu-l sa se vada exact ca-ntr-o oglinda ceea ce este el profund. Pentru ca abia atunci cand vezi profund, ajungi la radacinile unei provocari.

Am convingerea esentiala ca oamenii sunt frumosi si buni. Si pornesc de la aceasta convingere intotdeauna. Adica nu judec si nu critic, nu privesc prin prejudecati si tipare. Ci iau omul asa cum este, cu frumusetea lui inca nedescoperita, sprijinindu-l sa o vada.

 

Daca te intrebi inca in ce masura coachingul cu mine este ceea ce ai nevoie, iata care au fost cele mai frecvente aspecte pe care am lucrat in coaching pana acum cu diverse persoane:
lipsa de incredere in sine
indecizie, teama de asumare a responsabilitatii
relatia cu partenerul de viata: lipsa de apreciere, afectiune, viata sexuala deficitara, despartire sau divort etc.
relatia cu seful direct/colegii/”subordonatii”: diverse contexte conflictuale create de aceasta relatie nefunctionala
relatia cu parintii: parinti prea autoritari sau diverse probleme din copilarie care au afectat viata de adult
– orice stare de nemultumire fata de propria persoana (in plan fizic, emotional, spiritual) etc.

 

Deci, iata cum ce te pot sustine:

1. Program de LIFE COACHING
Daca in viata ta personala te confrunti cu anumite situatii, persoane, contexte, probleme, pe care nu stii cum sa le abordezi, cum sa le rezolvi ori iti este greu sa iei o decizie, atunci ai ajuns unde trebuie 🙂

Fara sfaturi si fara “retete miraculoase”. Pentru ca nu asta face un coach.

Eu doar iti voi adresa acele intrebari prin care tu sa iti identifici toate acele bariere constiente si subconstiente care te tin departe de ceea ce iti doresti, pentru ca apoi sa iti gasesti cele mai potrivite solutii pentru tine, sa le transformi in obiective/tinte concrete (S.M.A.R.T.) si sa le pui in aplicare.

Apoi, lucrul cel mai important in coaching, voi fi alaturi de tine cand vei analiza daca ai pus in practica, cum a functionat, ce mai poate fi imbunatatit, astfel incat de la o sedinta la alta sa existe progrese concrete.

Un program de LIFE COACHING are o durata medie de 8 sedinte si o durata maxima de 6 luni.

Fiecare sedinta va avea un obiectiv pe care tu ti-l vei stabili si va dura intre 90 – 120 minute.

Sedintele se pot derula face-to-face sau prin skype ori telefon.

In functie de durata programului, costul unei sedinte de 90 – 120 minute incepe de la un minim de 200 lei.

Atunci cand programul de dezvoltare personala si coaching este cerut de catre compania in care lucrezi, costul sedintei va fi diferit, incepand de la minim 100 euro + TVA.

Daca simti nevoia de si mai multe detalii, du-te mai jos pe pagina la capitolul “LIFE COACHING”, contacteaza-ma telefonic sau pe mail: 0723.386.214 si loredanavladareanu@gmail.com.

****

2. Program de CAREER COACHING
Acest program ti se adreseaza doar in masura in care doresti sa iti schimbi jobul actual, esti deja in cautarea unui loc de munca sau iti doresti sa faci altceva (schimbare de domeniu/profesie).

Ce iti ofera un astfel de program:
– Constientizarea competentelor profesionale si personale, precum si nivelul de dezvoltare a fiecarei competente
– Optimizarea modului de alcatuire si prezentare al CV-ului si al Mesajului catre angajator (Scrisoare de Intentie)
– Imbunatatirea modului propriu de prezentare in cadrul interviului (fara emotii 🙁 )
– Stabilirea planului de cariera pe termen mediu si lung
– Cesterea sanselor de a fi invitat la cat mai multe interviuri.

PASII PROGRAMULUI INDIVIDUAL DE CAREER COACHING

Acest program este FLEXIBIL si tu poti accesa unul sau mai multi pasi, in functie de propriile tale nevoi.

1. Primul pas: EVALUAREA COMPETENTELOR
2. Al doilea pas: CONSTIENTIZAREA SI DEZVOLTAREA COMPETENTELOR
3. Al treilea pas: OPTIMIZAREA CV-ului
4. Al patrulea pas: optimizarea MESAJULUI CATRE ANGAJATOR (scrisoare de intentie)
5. Al cincilea pas: optimizarea MODULUI DE PREZENTARE IN CADRUL INTERVIULUI
6. Al saselea pas: sesiunea de STABILIREA LISTEI COMPANIILOR DE INTERES pentru a face o schimbare si CONTURAREA PLANULUI DE CARIERA
7. Pasul final: TRANSMITEREA RECOMANDARII CATRE COMPANIILE DE INTERES

Beneficiile tale in urma acestui proces de Career Coaching:
– Vei avea un CV conturat intr-un mod profesionist, cu o vizibilitate mai coerenta in fata oricarui potential angajator;
– Vei avea o imagine de ansamblu asupra tuturor companiilor din domeniile de interes;
– Vei avea o imagine corecta asupra carierei pe termen mediu si lung;
– Vei putea atasa la CV profilul de personalitate, ceea ce va furniza unui potential angajator o imagine completa si corecta asupra competentelor profesionale si personale.

1. Metodologie
Toate sedintele de coaching se deruleaza prin intrebari si raspunsuri, studii de caz, role-play-uri etc.

2. Durata unei sedinte de Career Coaching
Sedintele vor avea o durata de o ora.

3. Periodicitatea sedintelor de Career Coaching
Sedintele pot avea loc la un interval cuprins intre minim 2 zile si maxim 7 zile (maxim 10 zile atunci cand intervin aspecte inevitabile ce impun amanarea unei sedinte).

4. Durata programului individual de Career Coaching
Programul individual de Career Coaching are o durata flexibila, pana la atingerea tuturor obiectivelor stabilite.

5. Logistica necesara
Sedintele se pot derula in orice locatie care respecta conditiile necesare: intimitate, luminozitate, liniste, confort; si prin telefon sau skipe.

6. Finalizarea programului de Career Coaching
La finalul programului individual de Career Coaching agreat, vom analiza optiunile de a continua sau de a stopa programul.

Portofoliu clienți Career Coaching:
– industrii: Pharma, IT&C, Banking, Financial ServiceS, Oil & Gas, Agri Business etc.
– pozitii : General Manager, Antreprenor, CEO, CFO, IT Manager, Sales Director, National Procurement Director, Business System Manager, HR Generalist/Specialist, Marketing Specialist, Events Planner, High potential/ Talents.

Costul unui astfel de program este diferit de la o persoana la alta in functie de nivelul de cariera la care se afla acum, astfel:
– pentru persoane care inca nu au ajuns la nivel de manager: 150 lei/sedinta
– pentru manageri: 200 lei/sedinta

***
Despre cum vad eu coachingul si de ce am ales sa fiu coach, poti descoperi la finalul acestei pagini. Pana acolo, insa, gaseste detalii despre ce am facut ca sa devin coach si cum te pot sustine in atingerea viselor tale, la modul concret.

***
Sunt certificata in Executive Coaching de catre Academy of Executive Coaching (institutie acreditata de catre International Coach Federation si European Coaching Institute) si in prezent imi continui ofrmarea ca POWER COACH impreuna cu WISDOM COACHING, subsidiara din Romania a COACHING AND LEADERSHIP INTERNATIONAL.
Derulez programe de dezvoltare a compententelor profesionale si personale de peste 5 ani.

***
Pe larg despre LIFE COACHING

OBIECTIVE
– Constientizarea capacitatii individuale de autodezvoltare
– Intrarea intr-un rimt propriu de invatare si dezvoltare continua, specific tie
– Gestionarea eficienta a schimbarilor personale dorite
– Dezvoltarea auto-motivatiei de a performa continuu
– Definirea unor planuri de actiune personale si a unor tipare de comportament pozitive care te vor plasa pe un traseu profesional ascendent.

ETAPELE PROGRAMULUI DE LIFE COACHING

Fiecare program de coaching este individualizat in functie de nevoile specifice de dezvoltare identificate de catre coach, impreuna cu coachee-ul.

In ce consta programul de LIFE COACHING
Vom sustine sesiuni de coaching individual cu durata de minim 90 de minute fiecare, in care vom aborda fiecare obiectiv de dezvoltare identificat ca fiind important pentru tine.

Prima sedinta de coaching individual are o foarte mare importanta deoarece in cadrul acestei sedinte vei intelege:
– in ce consta programul de coaching
– ce reguli trebuie sa urmezi si sa respecti
– care va fi periodicitatea sesiunilor de coaching
– in ce va consta fiecare sedinta
– modul in care vei implementa planurile de actiune stabilite
– cum va fi masurata atingerea obiectivelor stabilite.

Totodata, in aceasta sedinta vom stabili obiectivele procesului de coaching si sub-obiectivele care decurg din obiectivele majore.

Evaluarea rezultatelor programului de LIFE COACHING individual se va face astfel :
– la inceputul fiecarei sedinte, prin discutii pe marginea planului de actiune stabilit la finalul sedintei anterioare
– la fiecare 4 sedinte
– la atingerea fiecarui obiectiv
– la finalul programului de LIFE COACHING individual.

Intrarea intr-un program de life coaching individual are numeroase beneficii individuale:
– creste nivelul de autocunoastere
– abilitatile de comunicare si abilitatile interpersonale sunt dezvoltate continuu
– creste interesul pentru auto-dezvoltare
– persoana coach-uita devine mai independenta si mai responsabila
– sunt invatate si practicate comportamente noi.

***
CUM VAD EU COACHINGUL

Pentru mine, coachingul inseamna, simplu, dar frumos si profund, un singur lucru: A IUBI OAMENII. A-i iubi si a crede in ei, in frumusetea lor, in potentialul lor, in minunea care inseamna fiecare, asa cum este astazi si acum.
Si cand spun ca iubesc oamenii, spun, de fapt, ca-i accept si-i respect asa cum sunt. Fara sa-i judec si fara sa pun etichete. Ci doar privindu-i curioasa, descoperindu-le frumusetea si sprijinindu-i si pe ei sa isi descopere frumusetea.

Poate ca pare usor superficial si ipocrit. Si inteleg de ce. Sunt si eu om, unul normal. Si evident ca o buna parte din viata mea am judecat si am pus etichete. De ce? Pentru ca era simplu si la-ndemana, pentru ca aveam tot felul de frici, tot felul de prejudecati si de convingeri limitative … si asta nu inseamna ca acum nu mai am absolut nici una (nu sunt perfecta, ci perfectibila). Dar stiu sa le recunosc, sunt permanent atenta si constienta de ele si ma opresc atunci cand ma “trezesc” facand asta.

Insa, atunci cand intru in rolul de COACH, lucrurile se schimba. Pentru ca stiu ca altfel coachingul nu functioneaza. Si cand am in fata mea o persoana care vine sa o sprijin, atunci ma las deoparte pe mine si devin doar o oglinda. Una vorbitoare. Asemeni celei din povestea Albei ca Zapada: care iti arata si spune adevarul, oricat de mult ti-ai dori sa vezi sau sa auzi altceva. Nu adevarul meu. Adevarul tau. Adevar pe care ai tendinta sa-l maschezi (asa cum faci cu un cos sau un rid). Nu intentionat, neaparat. Ci … din obisnuinta.
Ca si coach, eu iti sunt oglinda. Si mai departe este treaba ta. Doar te asigur ca iti voi fi alaturi in tot ce vei decide.

Sunt SINCERA. Sunt DESCHISA si TRASPARENTA, AUTENTICA si PREZENTA. FARA SA TE JUDEC. Cred ca indiferent ce vad sau aud, TU = OMUL din fata mea esti PUR SI SIMPLU MINUNAT!

2 thoughts on “COACHING

  1. This post was amazing i read your blog fairly often, and you’re always coming out with some great stuff. I contributed this on my fb, and my followers adored it. Keep up the great work!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *