Bronhopneumonie si primavara

don't give up

In casa. Lucand la mai multe proiecte si incercand in rastimpuri un soi de comunicare cu o voce pe care eu nu mi-o recunosc, iar ceilalati abia o deslusesc. Si soarele care aproape arde daca stai mai mult fix in bataia lui. Sau o fi de la febra mea? Si pasarele. In sfarsit, pasarele. Printre crengi inca gri-cenusii. Un singur copacel are frunzulite mici (din peisajul bucurestean de la balconul etajului 9 unde stau). Si eu – vreau sa respir primavara. Mai pun niste picaturi si parca incep sa prin un miros discret.

Tocmai ce am terminat o sesiune de coaching. Descoperiri minunate. Oameni minunati. Efortul de a vorbi “citet” si suflat nasul. Inca o gura de apa. Cam rece pentru situatia aceasta. As bea un cei cald. Dau sa plec spre bucatarie.

Telefonul: evenimentul de sambata aceasta – Povesti Minunate. Avem locatia, se pare. Hmm, asta a fost prima lectie invatata in antreprenoriat: provocari pot aparea oricand, de toate felurile. Si nu ai cui sa le delegi. Ti le asumi si gata. Le rezolvi. Cat poti de bine.

Revin la scris si proiectele mele. Curs de stres management. Pentru un client, o companie cu foarte multi angajati. Ca noi toti, intr-o masura mai mica sau mai mare … stresati. Si nu-i nimic nefiresc in asta. Si nimic rau. Insa numai daca stii ce sa faci cu stresul. Stii, eu nu cred in tipul ala de “retete universale minune” de genul “respira adanc si numara pana la 5”. Si nici in ideea de fericire eterna, fluida, simpla nu cred. Mai devreme sau mai tarziu, mai profund sau mai superficial, mai puternic sau mai usor, stresul inevitabil va aparea. Pentru ca stresul este, in esenta, o relatie dezechilibrata intre ceea ce o anumita situatie cere unei persoane si capacitatea persoanei de a raspunde la situatie. Adica este pur subiectiv si individual. Ceea ce eu pot sa percep ca extrem de stresant, tu poti sa percepi ca o situatie fireasca si normal. Si fiecare sa avem dreptate. Si uite de unde una dintre sursele care provoaca uneori relatii tensionate intre oameni. Pentru ca ne place sa credem ca numai noi avem dreptate. Bullshit!

Telefonul. Din nou. “Intalniri de Networking”. Cum a fost, feedback-uri, ce urmeaza … N-am putut sa ajung. 38 febra si frisoane. Si vocea – o minunatie! Stabilit, pus in agenda, trecut mai departe.

Scris. Aici. Imi place. Nu, nu “imi place”! Ador. Bronhopneumonie si primavara. Si un suflet deschis tie, care iti impartaseste. Ce? Ca sunt un om normal. Ca sunt un om firesc. Ca nu mi-e teama sa recunosc nimic despre mine. Ca inca ma mai lovesc si eu cateodata cu “capul de tocul de sus”. Uite-asa, cu o bronhopneumonie care imi da toata treaba peste cap. Sau cu altele mai grave. Cum a fost incurcatura de sambata cu evenimentul de “Conversatii autentice” – locatia in renovare. Sau cu altele. Surse de stres, evident. Rezolvarea? Doar la mine.

Nu, nu ma plang. Nu cer mila sau compasiune. Doar impartasesc. Ma uit pe fereastra si vad primavara. Da, primavara este si va fi, chiar daca eu sunt in casa cu bronhopneumonie. Asta este doar treaba mea. Strict a mea personala. Asa e si cu stresul, cu problemele, cu provocarile. Evenimentele oricum se vor intampla. Situatii diverse vor veni, una cat euna, in viata ta. Nimeni nu este de vina, nimeni nu este responsabil. Doar tu. Daca te vor prinde “in offside”, asta este. Soarele asta placut as fi vrut sa il simt afara, intr-un parc. Bronhopneumonie. In casa. Curs de stress management. Sesiune de coaching. Povesti minunate. Intalniri de Networking. Mail-uri. Telefoane. Respirat din cand in cand. Ceai, picaturi, servetele, termometru. Afara soare si pasarele, copii chicotind.

Scris alambicat. Imi permit sa dau vina pe febra. (Nu mai este, pastilele si-au facut efectul.) Se aude un batator de covoare. Curatenie de primavara. Hm, de multe ori m-am gandit ca perioadele acestea cand corpul meu cedeaza (raceli, etc.) sunt doar un motiv de a petrece si mai mult timp cu mine. Si cam asa este. Se intampla sa am perioade incarcate in care uit de mine. Si atunci … ma “loveste”: Hei, aminteste-ti de tine. Fii tu o resursa pentru tine, ca apoi sa fii pentru ceilalti. Inca 2 – 3 zile. Si apoi, capacitate maxima. Numai bine! Sambata – functionala. Povesti Minunate. Fara bronhopneumonie. Doar primavara. Si pasarele. Si verde. Si copii chicotind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *