Visele nu se împlinesc. Visurile, da! :)

vis

Dintotdeauna mama mea, un Berbec cu picioarele foarte pe pamânt, a avut, printre multele ei sfaturi și îndemnuri, unul preferat: „Nu mai visa atât, măi Lori!”

Nu a înțeles niciodată partea aceasta din mine. Nici acum nu o înțelege. Iar acum mai are și argumentul vârstei 🙂 . Vârstei mele, evident.

Și am încercat uneori să-mi imaginez cum ar fi fost fără să fi visat. Cu ochii deschiși. Și niciodată nu mi-a plăcut. Pentru că tot ceea ce sunt astăzi, sunt pentru că am visat. Și îmi place la nebunie cine și ce sunt astăzi! 🙂

Dar am avut visuri, nu doar vise. Iar diferența cred că o știi. Visele sunt cele din somn, importante și ele. Visurile sunt cele pe care tu le creezi conștient, treaz, cu ochii deschiși.

Visele nu se împlinesc. Ele sunt produsul subconștientului tau. Lucrează cu trecutul. Cu ceea ce tu deja ai acumulat prin experiență.

Dar sunt importante pentru că, interpretându-le, afli lucruri. Despre tine și realitatea ta subiectivă.

Visurile, însă, sunt nu doar realizabile, ci și incredibil de puternice. Ele au forță și au frumusețe. Ele te au pe tine. Și tu le ai pe ele. Tu și visurile tale sunteți tot ce este necesar și suficient pentru ca viața ta să fie minunată.

Cu o condiție doar. Să nu îți transformi visurile în vise. Să nu le creezi treaz și apoi să te mai întâlnești cu ele… doar în somn.

Și pentru ca asta să nu se întâmple, ai nevoie doar de acțiune. Treci la treabă. Caută-ți resursele. Sau creează-le. Pune bucurie, pune zâmbet, pune dorință și apoi voință. Și acționează.

Aaaa… și condiție esențială: pune și realitate. Că dacă vrei să îți bată mâine Prince Charming la ușă, s-ar putea să reinventezi povestea și Cinderella să rămână fată-bătrână. Du-te la bal, dacă-l vrei pe Prince Charming. (la bal, reține, cu rochie lungă și coroniță pe cap, nu în Frateli cu decolteul până la glezne… că acolo sunt doar „travestiți” în Prince Charming).

Și, uite, îți mai dau un ingredient magic. Da, magic pe bune. Pentru că științific s-a demonstrat. Iar magia o ai deja. Este vorba despre subconștientul tău.

Deci: ideea nu este să îți transformi visurile în vise, ci să le plantezi în subconștient, iar în vise să îți apară soluțiile pentru visurile tale. Cam asta este magia de care vorbeam.

La noapte: așează-te în pat, relaxează-te profund, vizualizează în detaliu visul tău și adormi cerând subconștientului tău să te ducă mai aproape de realizarea visului. Iar când te trezești, nu sări din pat. Când ești încă abia trezit, vizualizează-ți din nou, în detaliu visul. Încarcă-te cu energia lui pozitivă, cu bucuria, zâmbetul și dorința, toate pozitive și… treci la treabă 🙂 .

Închei cu un citat pe care l-am auzit astăzi: „Doar visătorii cu ochii deschiși sunt periculoși pentru că ei și-ar putea transpune visele în realitate și le-ar putea trăi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *