Cine te crezi? “L’ombelico del mondo”?

judging

“Cat este vina mea si cat este vina ei? Sau a lui? Cine a gresit?”

Conteaza? Face vreo diferenta? Schimba cele intamplate? Schimba trecutul? Nu, nu schimba nimic din ce a fost. Dar schimba ce este si ce va fi. Si nu schimba in bine.

Ti-e greu sa accepti. Da, mi-a fost si mie. Si inca mai imi este. Inca mai simt un nod in gat cand ma surprind spunand “eu sunt vinovata”. Si nu simt nodul asta in gat din cauza poverii vinovatiei, ci din cauza ca atunci constientizez cat de puternic a fost inradacinat patternul asta al vinovatiei si invinovatirii.

Si am minim doua argumente. Unul este legat de RESPONSABILITATE. Celalalt de EGO.

Unu (valabil preponderent pentru barbati, dar nu numai): cand vine vorba despre vinovatie si a gasi vinovatul, vorbeste lipsa de asumare. Fuga de responsabilitate. “Nu sunt eu vinovat” sau “Nu este doar vina mea”. Te simti mai bine si mai linistit cand spui asta. Pentru ca, firesc, arunci responsabilitatea celuilalt. Sau o imparti cu el. Apoi mai si continui cu procente. Si iti pierzi timp si fericire tot calculand cine si unde si cat a gresit.

Cu ce schimba “a cui este vina”? Mai ales cand nu este (doar) a ta? A, da, vei dormi mai bine la noapte. Sau vei fi in stare de o erectie mai buna. Sau de un orgasm nemimat. Pentru ca nu este vina ta. Si te simti iar curat si puternic si (cica) nu ti-e atinsa capacitatea de a fi responsabil.

Lasa minciunile. Nu fata de celalalt, ci fata de tine. Viata nu este despre a gasi vinovati, ci a gasi solutii la ceea ce s-a intamplat si nu a fost bine. Viata nu este despre a contabiliza greseli, ci despre a le constientiza, a le accepta sau intelege si a nu le repeta. Habar nu ai cate greseli ai facut deja si cate vei mai face. Vei afla, oricum, prea tarziu. Adica atunci cand vei fi judecat pentru ele. Acolo, sus, unde cineva te iubeste asa cum esti, indiferent de greseli.

Doi (valabil preponderent pentru femei, dar nu numai): te invinovatesti pentru ce spui, pentru ce faci, pentru ce nu faci, pentru ieri si pentru maine, pentru unul si pentru altul… de parca tu ai fi centrul a tot si a toate!

Hei, du-te si uita-te in oglinda. Trezeste-te. Nu esti tu “l’ombelico del mondo” care face pamantul sa se invarta si soarele sa rasara! Daca tu ai spus sau ai facut sau n-ai facut nu-stiu-ce, nu inseamna ca vorbele, actiunile sau inactiunile tale au schimbat axa pamantului. Nu inseamna ca ai influentat oamenii sa fie sau sa faca dincolo de propria lor vointa si liber arbitru.

Lasa atata EGO. Ia-ti apreciere si recunoastere din tine, din ceea ce esti, nu din cum (ai impresia ca) influentezi oamenii. Constientizeaza ca este doar un act de putere.

De ce crezi ca Dumnezeu ti-a dat liber arbitru? Pentru ca te respecta ca individualitate si te iubeste. Stii ca puterea lui este nemarginita, nu? Crezi ca nu ar fi putut sa ne faca niste marionete la buna lui dispozitie sau placere? Evident ca poate asta oricand. Dar atunci Dumnezeu n-ar mai fi ceea ce este. N-ar mai fi iubire. Ar fi putere.

De asta tot sustin eu, dupa propriile mele principia de viata, ca IUBIRE ≠ EGO. Nu au cum sa coexiste. Atunci cand este EGO, nu mai este iubire. Pentru ca este puterea unuia versus puterea celuilalt. Mai citeste o data paragraful anterior.

Deci: atunci cand te surprinzi ca te tot invinovatesti de diverse si nu poti dormi noaptea de atatea ganduri, aminteste-ti de Dumnezeu si de iubire. Si ca nu esti tu “l’ombelico del mondo” care misca planeta. Ca si tine, orice alta fiinta umana are propriul liber arbitru.

Orice ai spus, ai facut sau nu ai facut, a fost decizia ta. Iar o alta persoana a filtrat prin propria personalitate si vointa daca alege sa te creada sau nu. Evident, cu respectarea conditiei esentiale a eticii si morale. Adica, daca sa-i fi respectat drepturile si libertatea.

OM FRUMOS, asuma-ti responsabilitatea si accepta liberul arbitru al celuilalt. Traieste in iubire, nu prin putere. Si cauta solutii, nu vinovati.

Gandurile acestea mi-au fost inspirate de un mesaj al ingerilor:

“Of all the emotions, guilt has the lowest vibrations, so it attracts negativity. If you’re judging others’ guilt, angels reminds you to see the Godliness within them to heal the situation. You don’t necessarily have to continue a relationship with anyone you distrust; however, it’s necessary to purge toxic thoughts and emotions for your own well-being. The angels ask you to consider that any misunderstandings were an innocent mistake.”

distrust; however, it’s necessary to purge toxic thoughts and emotions for your own well-being. The angels ask you to consider that any misunderstandings were an innocent mistake.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *