“Incerc”: imperfect, liber si fericit

power of words

Am scris in urma cu ceva timp despre cele 3 cuvinte pe care sa ti le scoti din vocabular: TREBUIE, INCERC si MERIT.

Si am si detaliat despre TREBUIE, asa ca astazi este randul lui “INCERC”.

Stii ce inseamna “incerc”? Mintea ta “traduce” acest cuvant astfel: probabil ca voi face cutare (deci nu este o certitudine nici macar ca o vei face 🙁 ), dar este posibil sa nu imi iasa. Adica, tu dai comanda subconstientului tau sa esueze.

Iata si cum: de cele mai multe ori, cuvantul “incerc” presupune urmarea lui “dar…”. Chiar daca nu este rostit. Mintea ta asa il continua.

De exemplu, atunci cand spui “incerc sa ajung la ora 14:00”, esti constient ca este posibil sa nu ajungi la ora respectiva. De ce esti constient de asta? Pentru ca deja tu ai identificat niste posibile bariere in a o face. Acceptand existenta acestor bariere si integrandu-le in subconstientul tau, tu deja iti oferi scuze valabile de a nu reusi sa ajungi. Si te programezi, de fapt, sa nu ajungi la ora 14:00. Ceea ce se va si intampla daca te opresti aici.

Cum ar fi corect, daca vrei cu adevarat sa ajungi undeva la ora 14:00, desi stii ca este posibil sa te incurce traficul sau orice altceva (acele bariere deja identificate) care te fac sa spui “incerc”?

Pai, ai mai multe variante:
– propune 14:30 si programeaza-te sa ajungi la ora respectiva
– daca nu ai cum sa amani cu 10-20-30 de minute, atunci spune: fac tot ce pot sa ajung la ora 14:00. Apoi continua sa iti spui tie urmatoarele: “Stiu ca traficul sau distanta sau x, y, z etc. este posibil sa ma faca sa intarzii. Ce variante am in aceste conditii?” Si lasa-ti mintea creativa sa caute solutii.

In aceasta a doua varianta, tu ai dat comanda mintii tale sa caute solutii pentru a ajunge la ora 14:00, luptand cu barierele identificate. Subconstientul tau este programat pe a face tot ce poti ca sa ajungi. Cam atat este de simplu.

Desi par doar cuvinte, ele inseamna cu mult mai mult. Pentru ca mintea ta face ceea ce tu ii spui sa faca. Bine sau rau. In favoarea sau in defavoarea ta.

Ai o putere incredibila asupra mintii tale. Asupra vietii tale. Asumati-o si fa-ti-o “aliata”. In drumul catre fericire. Sau implinire. Sau succes. Sau orice iti mai doresti de la viata.

Si tu poti fi “imperfect, liber si fericit”. Atat este de simplu: opreste-te din a tot incerca. Apuca-te si fa-o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *