Incredere. Curaj. Libertate.

lucruri invatate ca mama

Sunt lucruri foarte simple. Nu cer nici eforturi incredibile si nici o groaza de timp.

Aminteste-ti de ele. Si mai ales de punctul 6, pe care imi permit sa-l reformulez putin pentru a-la adapta la realitatea pe care eu o vad in jurul meu:

Oricat de multe jucarii, dulciuri si hainute i-ai cumpara, nu de ele isi va aminti peste timp, ci de clipele petrecute cu tine. De ras, de joaca, de dans, de zambet, de alint… de iubirea pe care a simtit-o alaturi de tine.

Da, vrei sa ai o cariera. Iti place pentru ca iti hraneste cateva nevoi principale: de recunoastere si apreciere, de statut, de securitate (financiara). Dar… esti mama. Si asta vine imediat dupa “calitatea” ta de femeie. Si inaintea rolului profesional. Eu asa le vad oranduite.

Hai sa iti spun ceva: Mara m-a invatat in mai putin de 2 ani (lla primii 2 ani ma refer) mai multe decat invatasem in 33 de ani pana sa o am. M-a invatat despre mine si despre oameni. Despre viata si despre adevarata fericire… care nu sta nici in promovarea la serviciu, nici in cresterea de salariu, nici in “hainele de firma” (pe care mi le dorisem si in sfarsit puteam sa mi le permit!), nici in business plan-uri, nici in targete atinse si nici in obiective indraznete.

Sta in clipe traite autentic. Traite cu adevarat. Simtite. Daruite neconditionat. Clipe de ras, de joaca, de dans, de zambet, de alint… de iubire. Clipe care m-au facut puternica. Care mi-au dat incredere. Curaj. Libertate. Libertatea de a fi eu insami fara sa caut a demonstra cuiva ceva. Nici macar mie insami. Pentru ca toate se concretizau pur si simplu. Le simteam pur si simplu.

Mara mi-a dat curajul si increderea si libertatea sa fac tot ceea ce 33 de ani nu am facut.

Sunt lucruri foarte simple. Dar pline de esenta. Pentru ca adevarata frumusete a vietii sta in lucruri simple. Si asta am invatat-o tot de la Mara. Doar noi, oamenii mari, cautam sa complicam frumusetea. Cautam frumusetea in complexitate. Vedem “big picture” si uitam “small details”.

Apropie-te si pune o lupa. Traieste fiecare zi. Cauta micile bucurii in fiecare zi. Invata de la copilul tau cat de simpla este fericirea <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *