De ce ne este tot mai greu să găsim Bărbatul potrivit? Sau să îl păstrăm atunci când îl găsim?

femeia puternica si independenta

Oricât de manager sau chiar vicepresedinte de banca ai fi tu, ca femeie, oricât te-ai pricepe să desfunzi chiuveta sau să schimbi becurile prin casă, nevoia ta de protecție masculină rămâne. Pentru că ea este ancestral înrădăcinată în structura ta psihică de femeie. Da, poți trăi ani de zile și te poți descurca foarte bine chiar și de una singură, dar adevărul gol-goluț este că tot vine acea seară în care ai prefera, de un milion de ori mai mult, să te țină el în brațe decât să ieși cu fetele sau să te uiți de una singură la GoT.

Doar că ”literatura actuală de specialitate”, atât cea online, cât și cea offline, marjează atât de mult pe femeia independentă și puternică, fără a explica clar și precis ce înseamnă, încât toate am ajuns să credem că dacă reușim să ne întreținem singure (financiar, casa, utilitățile, chiar și vacanțele), suntem puternice și independente.

Nu draga mea femeie, nu în asta stă puterea. Nu cu asta vei cuceri și vei păstra alături de tine bărbatul pe care ți-l dorești. Și nu spune că nu ți-l dorești, că nu mai crezi în poveștile de dragoste și că vrei să fii independentă. Da, poți fi. La job. Sau chiar și acasă. Un timp. Dar omului nu-i este dat să trăiască singur decăt dacă Îl alege pe Dumnezeu.

Mă exasperează și chiar mă oripilează când mai citesc pe ici, pe colo, câte un articol de-ăla în care se tot promovează femeia puternică și independentă, care cică mai bine stă singură decât alături de un bărbat nepotrivit.

Nu, draga mea femeie, nu despre asta este vorba. Nu să alegi să stai puternică și singură pentru că bărbații te-au dezamăgit cu infantilitatea lor. Te minți. Și alții îți hrănesc minciuna. În loc să stai puternică și independentă, mai bine fă ceva cu banii ăia mulți din salariul de manager. Ia-ți cărți, citește, du-te la un specialist, vindecă-ti mintea și sufletul de toate traumele, prejudecățile, tiparele închistate și convingerile limitative, apoi va apărea și bărbatul acela care nu este nici infantil și nici cocoș orgolios.

Bărbatul acela există. Nu e doar în filme și în cărți. Doar ca nu l-ai întâlnit tu pentru că nu erai femeia potrivită pentru el. Și nici el nu-ți era potrivit atâta vreme cât tu te dădeai puternică și independentă. Pentru că el nu are nevoie de puterea și independența ta. Astea îl castrează profund. Și în minte, și în suflet și în pat. Pentru că și el, ca și tine, poartă ancestral înrădăcinat în structura lui psihică rolul de a proteja femeia. De a-i oferi siguranță și bază.

Când tu te apuci să schimbi de una singură becul, el rămâne fără rol. Deja i-ai luat rolul de conducător de oști (a se citi manager). Poate și pe cel de cuceritor. De vânător. Lui ce-i mai rămâne? Te mai miri de succesul pipițelor cu ungii geluite, bottox peste tot și meșe? Păi, da, au succes pentru că acele unghi geluite o împiedică să schimbe becuri și strigă neajutorată după Bărbatul ei. Și el se simte util.

Mai aud în jurul meu cum că bărbații de azi nu mai oferă flori, nu mai deschid portiera… păi de ce ar face-o dacă o faci tu? L-ai castrat cu puterea și independența ta.

Nu, dragă femeie, nu așa se folosește puterea. Și nu asta este adevărata putere. Și nici nu spun să renunți la poziția ta de la job sau să depinzi financiar de el. Păstrează-le și pe astea, dar acasă fii femeie. Când îți dai jos tocurile cui și costumul, îmbracă-l pe cel de Femeie dacă vrei un Bărbat alături.

Știi, îți spun toate astea din experiență personală și din experiența altor femei care au lucrat cu mine. Am fost cândva într-o relație în care câștigam aproape dublu față de el. Apoi, mai târziu, într-una în care făceam tot ce ținea de casă și mai și câstigam tot mai mult decât el. Doar că pentru mine nu conta asta. Însă pentru ei, conta. Nu o verbalizau, dar conta. Eu doar mă bucuram că aveam bani să ne cumpăram ce avem nevoie sau să fac lucruri prin casă. Că așa îmi place mie, să dăruiesc și să mă dăruiesc. Necondiționat. Intenția mea era cu totul pozitivă. Dar îmi scăpa impactul asupra lui.

Nu au fost banii motivul despărțirii nici de unul, nici de altul. Ci efectul lor. În prima situație, având de toate, el s-a refugiat în hobby-urile lui și a uitat de mine. În a doua, în care eu făceam totul, el având atât de mult timp liber, găsea ocupații cu altele.

Puterea și independența adevărată a unei femei nu vin din bani și din statutul social. Vin din suflet și din minte. A fi puternică și independentă înseamnă că oricând te poți descurca singură, dar alegi conștient și voit să fii Femeie, respectându-i și hrănindu-i lui rolul de Bărbat.

Ia gândește-te cum ar fi fost pe vremea când trăiam în peșteri? Tu, ca și el, plecați la vânătoare (jobul de azi). Copiii și casa rămâneau cu o altă femeie dintr-o altă peșteră (bonă/menajeră). Veneați amândoi de la vânatoare și vă apucați să vă lăudați cu trofeele voastre (salariile voastre). Copiii țipau pe lângă voi (nevoia lor de părinți, de afecțiune). Cât tu, femeia, tranșai carnea, el mulțumea femeii care stătuse cu copiii (eventual, cu o ciupitură de fund sau poate și mai mult). Minunat, nu?

Da, nu mai trăim în peșteri. Dar în ADN-ul nostru biologic și psihologic păstrăm rolurile desemnate atunci. Consemnate și în biblie.

Dacă vrei o relație fericită și frumoasă în loc de seri cu fetele sau singură la GoT, amintește-ți să fii Femeie și nu-i mai castra pe Bărbați.

Fii puternică și independentă cunoscându-te pe tine. Acceptându-ți sensibilitatea de femeie, vulnerabilitatea, senzualitatea (mai știi ce e aia??). Fii drăgălașă, fii iubitoare, fii grijulie, alintă-l, complimentează-l, spune-i cât de mândră ești de el, acționează cât mai des din inimă și cât mai rar din EGO. În inimă este puterea ta și asta va căuta el la tine întotdeauna. Cu EGO-ul se luptă el destul pe la job sau cu alți prieteni. Tu activează-i inima. Trezește-i-o. Cu tine nu vrea să fie tot pe câmpul de război, ci are nevoie să își ia puterea lui de Bărbat pentru a duce iar războaiele vieții. Pentru tine.

Apoi, fii puternică și independentă cunoscându-l pe el cât mai bine și înțelegând ce-l face să se simtă Bărbat. Pe el și nu pe altul. Ascultă-l. Întreabă-l. Fii atentă la tot ce îți spune. Dar nu te apuca să vii și cu soluții, decât dacă ți le cere. Pentru că el nu îți povestește ca să-i dai soluții. Niciodată. Vrea doar să fii acolo, să-i fii muza inspirațională pentru ca el să își găsească soluțiile. Muza sau oaza de liniște. Și asta e valabilă pentru orice bărbat. Restul, care-i este specific doar lui, caută să descoperi. Permanent. Fii atentă la gesturile lui, la acțiunile lui, la ce și cum spune, la tot. Pentru că toate îți spun despre el. Și numai cunoscându-l profund, vei ști și ce își dorește.

Și mai ține minte că nu are nevoie să îți manifești puterea și independența în prezența lui, ci doar să știe că ești așa și că nu depinzi întru-totul de el. Nu intra în competiție cu el. De nici un fel. Pentru că nu vei fi cu nimic diferită de tot ce se întâmplă în viața lui. Bărbatul este structural construit, fizic, psihic și emoțional, să fie în competiție mai tot timpul. Dar nu și cu tine.

Draga mea femeie, fii puternică și independentă oricum și oriunde vrei tu. Dar nu cu el. Pentru că nu cu cardul, șifonierul și frigiderul plin, dar neținută de nimeni în brațe, ești puternică și independentă.

CLICK AICI PENTRU A COMANDA CARTEA „JURNAL DE FERICIRE”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *