Adevar sau minciuna? Ce alegi? Si de ce?

adevar sau minciuna

In contextul unor aspecte din viata mea personala si profesionala, am ajuns sa inteleg de ce sunt foarte buna in ceea ce fac: simt vibratia minciunii. Simt cand oamenii se mint pe ei insisi, cand ii mint pe ceilalti sau cand ma mint pe mine.

Simt inclusiv acele minciuni care au valoare de adevar. Adica sunt oameni care se mint pe ei atat de credibil, incat ajung sa considere propriile minciuni ca fiind adevaruri. Da, le simt si pe acestea pentru ca oricat de “adevaruri” ar parea, vibratia minciunii exista. Ea se pastreaza. Nu se poate sterge. Ramane acolo, ca o amprenta indestructibila, intr-un camp cuantic si eu o simt.

Aceasta abilitate a mea vine tocmai din faptul ca am o credinta puternica. O credinta care nu vine din mine, ci de dincolo de mine. Dintr-un plan divin.

Isus a spus: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”. Acest “Adevar” il simt eu. Il simt cand este si cand nu este.

Ca zodie, sunt Peste. Ori verbul Pestilor este “Eu cred”. Si multa vreme mi s-a tot spus ca sunt naiva pentru ca dadeam sentimentul ca eu cred tot ce mi se spune. Dar nu era asa. Simteam intotdeauna vibratia minciunii. Si stiam exact ce este adevarat si ce nu este, doar ca nu o spuneam. Cand lasi oamenii sa creada ca ii crezi, ei se afunda si mai mult in minciuna. Si minciuna devine si mai evidenta. Cel putin, asa mi s-a confirmat mie.

M-am studiat punand in balanta fapte concrete si am ajuns sa inteleg ca simt aceasta vibratie a minciunii chiar si atunci cand este numai o intentie. Adica o simt si aprioric, inainte sa fie spusa sau chiar si fara sa fie spusa.

Ideea este ca aceasta abilitate ma ajuta sa fac bine ceea ce fac profesional. De multe ori, oamenii se mint fara sa vrea si subconstientul pasteaza atat de bine acele minciuni incat oamenii nici nu mai realizeaza ca sunt minciuni pe care si le-au spus candva. Si ii ajut sa le vada, sa le constientizeze, sa le scoata la iveala pentru ca apoi sa traiasca fericiti in adevar. Adevarul este eliberator si te face sa simti iubirea divina. Pentru ca Adevarul este Isus si este Dumnezeu.

Nu poti sa traiesti fericit si linistit tu cu tine atunci cand te minti. Chiar daca nu stii ca te minti. Daca simti momente de frustrare, nemultumire, vina, furie fara o explicatie concreta, atunci e posibil ca acolo sa fie o minciuna. Pe care ti-o tot spui de un timp. Si o faci pentru a masca o frica.

Cei mai multi oameni se mint in legatura cu ceea ce simt. In profunzimea sufletului, ei stiu si simt ca nu le este bine in anumite contexte, situatii, relatii, dar nu vor sa accepte acest lucru. Si pentru a putea suporta presiuna propriei minciuni, isi pun mintea sa caute argumente. Argumente pentru minciuna. De genul “nu mai gasesc alt job”, “nu sunt suficient de bun”, “nu exista relatii fericite” si tot felul de credinte si prejudecati similare.

Cu totii invatam sa ne mintim inca din copilarie. In copilarie nu avem gandire logica si suntem egocentrici. Si atunci cand cineva ne raneste, nu stim sa interpretam si ne spunem minciuni: nu sunt un copil bun, nu merit sa ma iubeasca etc. Atunci nu stim ca sunt minciuni. Doar dam o explicatie pentru a putea suporta realitatea a ceea ce simtim.

Dar asta se tranforma in tipar de comportament. Si ajungem sa functionam si ca adulti pe acest tipar. Fara sa vrem. Doar din obisnuinta. Insa, ca adulti, avand gandire logica si intuitie, simtim in noi fiecare minciuna pe care ne-o spunem. Si o acceptam pentru ca e mai usor asa. E mai usor sa traiesti cu o minciuna frumoasa decat cu un adevar dur.

Da, adevarul poate ca este dur si doare cand il constientizezi si il accepti. Dar numai adevarul te elibereaza si iti da drumul la fericire. Numai prin adevar te poti accepta, respecta, iubi.

Daca nu stii sigur ce e minciuna si ce e adevar in tine, poti afla. Minciuna creeaza frustrari, nemultumire, vina, furie, tristete si multe altele. Chiar daca tu in tine crezi ca unele minciuni sunt benefice si au capatat valoare de adevar, vibratia minciunii ramane. Si emotiile asociate  ei, la fel.

O modalitate simpla de a identifica unde este adevar si unde este minciuna este sa te intrebi tu pe tine astfel: “Vreau eu CU ADEVARAT sa fac asta?” si vezi care este primul raspuns care iti vine, alegand doar intre DA sau NU. Nu iti porni mintea cand faci asta. Adica nu te apuca sa cauti sa afli. Ci doar asculta-te cu atentie. primul raspuns care iti vine – acela este adevarul din tine. Minciuna este continuarea care vine dupa DA sau NU, atunci cand se porneste mintea si EGO-ul, de genul: “Da, dar…” sau “Nu, dar…”.

Iar daca raspunsul este unul incert sau un “Nu stiu”, atunci acolo este o problema pentru ca acest tip de raspuns este, de fapt, o fuga. O fuga de adevar si o “incapacitate” de a accepta minciuna. Adica, “Nu stiu” incepe cu “nu”, deci are la baza o minciuna.

Asa ca nu mai ezita si nu te mai indoi. Adevarul este in tine si este eliberator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *