​Deconecteaza pilotul automat. Si bucura-te de viata 😊


Se tot vorbeste despre gandire pozitiva, despre „jumatatea plina”, despre cat de frumoasa este viata… si pentru multi dintre noi pare o utopie.

Stii, nu-i deloc simplu sa vezi frumusetea-n jurul tau. Este un exercitiu de vointa. Uneori, chiar de imaginatie, as spune. Dar se poate. Pastrandu-ti totusi realismul.

Cum vine asta? Uite-asa: astazi iti propun un exercitiu de FRUMOS si de SURPRINDERE in viata.

Ia-ti un moment astazi de “tu cu tine”. Si imagineaza-ti ca este o noua dimineata. O dimineata in care, cand deschizi ochii, este pentru prima data-n viata ta. Ca si cum ar fi ziua nasterii tale.

Concentreaza-ti simturile si mai intai ASCULTA. Asculta atent totul. Ca si cum le-ai auzi prima data. Zgomote, voci, vantul prin frunze … sau orice.

Apoi deschide usor, usor de tot, ochii. Si lasa-te surprins de tot ce vezi. PRIVESTE culorile, nuantele, formele obiectelor din jurul tau.

Apoi SIMTE. Incepe chiar de la varfurile degetelor de la picioare. Ce simt ele? Fa-o cu atentie. Urca usor spre coapse, pulpe, spate, maini, degete.Gandeste-te doar ca o faci pentru prima data. Simte textura, duritatea, temperatura, tot.

Apoi fa o miscare. Oricare. Cat de mica vrei. Clipeste, de exemplu. Oricum o faci automat. Dar in urmatoarea secunda fa-o constient. Simte cum pleoapele tale clipesc regulat. Imagineaza-ti muschii cum se contracta. Nu ai nevoie de notiuni aprofundate de anatomie. Imagineaza-ti asta doar cu ce si cat stii.

Apoi scoate un sunet. Poate fi doar un „dres de glas”. Sau o frantura dintr-o melodie. Sau un mormait de dimineata 😊. Fa-o doar. Constient si intentionat. Si in acelasi timp asculta, simte si chiar incearca sa te vezi. Asa, oarecum extra-corporal… imagineaza-ti cum te vezi facand asta. Vezi buzele care poate se intre-deschid, coardele vocale cum se pun in actiune etc.

Apoi, fa orice altceva. Cat ti-a luat? Cateva zeci de secunde. Sau cel mult minute. Dar habar nu ai cat de mult conteaza. Pentru ca te-ai ancorat. In tine si in realitate.

Esti PREZENT IN VIATA TA. Concret. Real. Fara bla-bla. Un exercitiu chiar banal de simplu. De cate ori l-ai facut exact asa pana acum?

La ce te-ajuta? Ai un reper deja. Despre ce-nseamna sa nu mai mergi „pe pilot automat”. Sa fii prezent cu toate simturile tale. Cu fiinta ta.

ASCULTA. PRIVESTE. SIMTE. ACTIONEAZA. AICI SI ACUM. PREZENT SI CONSTIENT. Nu in graba si nici pe pilot automat. Doar conectat la tine. Stii de ce? Pentru ca NIMENI ALTCINEVA NU-TI TRAIESTE VIATA.

Starea de prezenta si constienta este singura care ne face sa gandim liber. Sa fim LIBERI in noi insine. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *