Cele 7 secrete ale fericirii – inspirate de Alan Allard. Plus încă 3 :)

fericirea este o alegere

  1. Tu ești creatorul realității tale: perspectiva ta asupra a tot și a toate este realitatea ta.

Creează-ți conștient o perspectivă pozitivă și realitatea ta va fi mai frumoasă. Și mai apropiată de fericire.

Alege alături de tine oameni care să te inspire și să îți insufle bucurie, împlinire, succes.

Transformă ceea ce îți spui tu despre tine și viața ta.

Pune armonie între ceea ce gândești, simți și faci. Fără cenzură, fără ipocrizie, fără a te mai minți pe tine.

  1. Viziunea ta devine întotdeauna planul tău pentru viața ta

Ce gândești despre viitorul tău pe termen scurt, mediu și lung? Pe principiul: “ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să se întâmple”, Universul îți răspunde viziunii și dorințelor tale întocmai. Fie că sunt pozitive, fie că sunt negative.

Vizualizează-te ca fiind și având ceea ce îți dorești. Și apoi doar dă-ți voie să fie așa: “Accept, primesc și beneficiez de… (iubire, bani, bunăstare, fericire, bucurie, respect etc.).”

  1. Fii pozitiv în ceea ce îți spui tu despre tine și viata ta va fi mai frumoasă

Gândurile tale îți determină emoțiile, emoțiile îți determină comportamentul (acțiunile), iar comportamentul îți determină rezultatele.

Deci, dacă vrei să simți fericirea, gândește despre fericire.

  1. Învață încrederea în tine însuți

Ce fac oamenii care au încredere în ei înșiși? Se focusează și construiesc pe aspectele lor pozitive, nu pe cele negative.

Adică, mai întâi se cunosc foarte bine.

Apoi se acceptă. Știu că au și caracteristici pozitive, dar și negative, însă acest lucru îl privesc ca pe o realitate în sine. Fără frustrări, regrete, culpabilizări.

Și apoi aleg să se focuseze pe ceea ce au bun, pe calitățile lor. Pe acestea își construiesc viața. Aleg să facă ceea ce știu și le place, nu să aibă permanent în atenție ce nu știu sau nu le place.

Câteva sugestii:

– oamenii care au încredere în sine nu se compară niciodată cu ceilalți

– oamenii care au încredere în sine nu resimt nevoia de a fi perfecți

– oamenii care au încredere în sine își celebrează viața și realizările – își construiesc propriul “fun club” 🙂 .

  1. Iubește-te. Nu există nici un substitut pentru iubirea de sine. Cu cât o vei căuta în afara ta, cu atât te îndepărtezi de ea. Și de tine.

Nu ai cum să fii fericit, dacă nu ești mai întâi fericit cu tine însuți.

De ce ne este greu să ne iubim pe noi înșine? Asta vine din copilarie. Atunci când am învățat frica, îngrijorarea, îndoiala de sine (nesiguranța), auto-culpabilizarea și auto-criticismul.

Iar primul pas în a învăța iubirea de sine este acceptarea de sine.

  1. Recunoștința este cheia accesului la fericire

Este imposibil să te simți nefericit când îți manifești recunoștința. A fi recunoscător este “abilitatea magică” a fiecăruia dintre noi de a ne oferi fericire. Pentru că atunci ne focusăm pe lucrurile bune și frumoase din viața noastră.

Exprimă-ți zilnic recunoștința pentru 3 lucruri din viața ta. Și fă-o seara și dimineața. Sau oricând simți să o faci. Și vei zâmbi, invariabil.

  1. Acțiunile tale sunt “combustibilul” fericirii tale

Este frumos și sănătos să avem vise și dorințe. Dar atâta timp cât ele rămân doar în mintea noastră, și viața noastră va rămâne la fel.

Dorește-ți, vizualizează, umple-te de emoția pozitivă a ceea ce îți dorești și treci la treabă.

Fă o listă de minim 10 acțiuni care să te ducă înspre dorința ta. Apoi acționează. Pune în fapte concrete ceea ce îți dorești.

Și bucură-te de fiecare mic pas pe care îl faci 🙂 .

Plus încă 3 aspecte la care să fii atent:

  1. Înlătură din ceea ce îți spui ție distorsiunile negative de genul: “nu mai este nimic de făcut în această problemă”, “am facut tot și nimic nu a funcționat”. Lasă-ți mintea și creativitatea libere să caute soluții. Dacă Dumnezeu ți-a dat o provocare, a făcut-o pentru că știa că o poți rezolva. Doar pentru că te iubește.
  1. Fii atent la tendința de a “sterge” ceea ce este bun și a te focusa pe ceea ce nu este bun, de genul: “Mie nu mi se întâmplă nimic bun”. Pe bune? Chiar nimic-nimic? Ia mai gândește-te un pic și fii sincer-sincer cu tine 🙂 .
  1. Oprește-te din a generaliza. De exemplu, se întâmplă să avem tendința de a spune “Nu am reușit cu acest obiectiv” și să gândim apoi “Nu sunt capabil de a avea succes”. Iar mintea ta crede tot ce îți spui tu despre tine. Care este efectul? Te auto-programezi pentru esec 🙁 .

Amintește-ți: FERICIREA ESTE O ALEGERE. A TA. CARE DEPINDE DOAR DE TINE.

Și când îți asumi integral și conștient acest lucru, preiei controlul asupra dreptului tău la fericire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *