Omida… un pic mai fluture :)

butterfly birth

Este august, un pic trecut de mijlocul anului, dar este momentul tău de relaxare, de concediu, de a te bucura de o pauză. Și mai urmează încă 4 luni pliiine.

Așa că este un moment potrivit să-ți revezi lista cu ce ți-ai mai propus pe anul acesta. Și am sa iti fac o confesiune: am făcut și eu exercitiul acesta. Pentru prima data. În anii trecuți nu m-am gândit să fac asta.

Și continui cu confesiunea: anul acesta a fost atât de plin de diverse in viața mea încât pur și simplu am simțit că vreau să revăd dacă ceea ce îmi doream la finalul anului trecut mai corespunde cu cine și ce simt că sunt acum. Sau dacă nu cumva trebuie să mă realiniez armonios la noua realitate.

Surprizător, chiar așa era. De fapt, nu chiar surprinzător. Pentru că atunci când sunt centrată coerent pe mine, intuițiile se verifică intotdeuna.

Ție cum ți-a fost ție anul până acum? Ai avut experiențe profunde? Sau simți ca există acolo, în adâncimea ființei tale schimbări de vreun fel?

Ți-ai făcut un „bucket list” pe anul acesta? Nu știu dacă și cât știi sau aderi la ideea din filmul cu același nume. Oricum, îmi imaginez că niște idei, măcar schematice, despre ce vrei să se întâmple în viața ta anul acesta tot au existat sau există încă.

Ei, bine, dincolo de toate acestea, există un adevăr simplu, valabil dintotdeauna: că suntem parte dintr-o dinamică universală în fața căreia nu putem fi total intangibili. Adică, oricât și oricum ai încerca să fugi, nu te poți ascunde :). Glumesc, evident. Dar știi că 90% din adevăr se spune în glumă. Tocmai pentru a avea „ o scăpare”: a fost doar o glumă.

Revenind, hai să-ți spun despre concluziile mele în urma revizuirii „bucket list”-ului de la finalul anului trecut. Am constatat așa:

– unele le-am bifat

– altele le am încă de bifat

– altele le-am șters pentru că pur și simplu nu mai simt că le mai vreau

– iar constatarea cea mai frumoasă a fost că am avut de adăugat lucruri noi pe care la acel moment (finalul anului trecut) nici măcar nu le visam sau intuiam că ar putea să mă intereseze (cu atât mai puțin să le pun pe acestă listă).

Și spun că aceasta din urmă a fost cea mai frumoasă constatare pentru că m-a făcut să conștientizez că schimbările s-au produs. Uneori cu bucurie. Alteori cu mirare și chiar un strop de magie. Iar alteori cu dureri – de minte și/sau de suflet. Oricum, astăzi omida e un pic mai fluture :).

Tu cum ești astăzi? Vezi vreo frântură de metamorfoză? Îți place ce vezi?

 

Dacă da, minunat! Mă bucur și celebrez alături de tine! 🙂

Dacă nu sau nu în totalitate, atunci ce ai de gând să faci cu ceea ce nu îti place?

Alege. Ai 3 variante:

– accepți și îți asumi realitatea asa cum este. Atenție: fără victimizări sau dat vina pe alții!!!

– schimbi ceea ce nu îți place

– bagi capul in nisip ca struțul și te faci că plouă :(.

Nu ai nevoie de sfatul nimănui. Tu îți știi propria realitate. Propriile puteri. Propriile dorințe, vise, obiective. Iar asta nu înseamnă să nu îți ții mintea, ochii și urechile deschise să auzi, să vezi, să analizezi și să înțelegi. Și mai ales să decizi după propria ta voință.

Și dacă ți se potrivește, poate că-ți vei ține dechise și sufletul și spiritul. Pentru că acolo sunt adevărurile cele mai profunde.

Deci… vrei omida ta un pic mai fluture? <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *