Fericirea este o alegere.

choose to be happy today

FERICIREA este o alegere. O alegere pe care o faci in fiecare zi, in fiecare clipa. Iar daca negi asta… inseamna doar ca pur si simplu inca nu esti pregatit sa ti-o asumi.
Este adevarat ca traim intr-un context, intr-un mediu social-politic-economic tulbure, instabil si haotic si ca totul poate avea o anumita influenta asupra fiecaruia dintre noi. Totusi, depinde doar de ce alegi: sa te vezi o farama din acest context, la fel de tulbure si haotic precum el… sau sa iti restrangi “aria de vizibilitate”.

Uite, imagineaza-te ca fiind punctul central din cadrul unui cerc. Un cerc apropiat de tine (= familia), incadrat de un alt cerc (= rude, prieteni, colegi), incadrat si el de inca un cerc (= mediul social). Si tot asa, cercurile se largesc, devenind din ce in ce mai mari, mai cuprinzatoare si mai indepartate.

Daca stai si te privesti de pe marginea unui cerc indepartat… te vezi doar un punct mic si parca nedefinit. Nu poti vedea nici macar zambetul sau lacrima acestui “punct”, gesturile, nu poti auzi daca rade sau plange… nimic. Cu cat te apropii si intri in cercurile mai restranse, cu atat imaginea “punctului” devine mai clara, vezi gesturi si auzi cuvinte.

Totul tine de perspectiva ta. De unde alegi sa te privesti pe tine si viata ta.

Da, esti “punct microscopic” abia vizibil din mediul macro-social. Stii, si eu am sentimentul acesta cand sunt pe un varf de munte sau in avion si am imaginea de ansamblu. Si este important sa pastrezi si aceasta imagine. Sa nu te rupi de realitatea concreta.

DAR! Esti si acel “punct” vizibil, cu gandurile si starile lui, important pentru sine, important pentru unii si pentru altii. Sau poate esti chiar un “punct de sprijin” pentru familia ta, prietenii tai, oamenii dragi.

Deci: ce alegi sa vezi mai des? De unde alegi sa te privesti astazi, in chiar acest moment?

Asa ca sustin: FERICIREA este o alegere. O alegere pe care eu o faci in fiecare zi. O alegere constienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *