Iubeste-ma cand sunt ciufuta.

women

Nu cand sunt aranjata, vesela sau tocmai ce-am avut un succes (imi venea sa scriu “orgasm”; ia-o cum, vrei).

Da, uite, asta ma enerveaza ca nu-nteleg barbatii. De fapt, nu ma enerveaza. Cred ca ma mira, mai degraba. Oricum, am sa scriu si gata. Aaa, si precizare importanta: nu e un text pentru barbati. SI nici pentru femei. Este doar pentru cine simte si vrea.

Deci: el stie ca esti complicata. Si tu o stii, dar nu prea-ti place sa o recunosti. Azi vrei ceva si maine poate altceva. Si el iti spune ca esti cam nehotarata. Asta, asa, ca sa sune bine. De fapt, gandeste ca nu stii ce vrei.

La el lucruri-s simple. Cum spune o prietena de-a mea: are vreo 2 neuroni si aia ocupati cu cate altceva. Nu, nu este deloc o jignire. Nu ca ar fi prost sau ca nu-I duce mintea. Poate sa fie chiar un Einstein nedescoperit. Dar… nu despre asta-i vorba.

Eu vad asa: greseala lui imensa este ca vrea sa-si foloseasca mintea, cand ar trebui sa-si foloseasca sufletul. Emotia. Bau-bau! Cuvantul doar s ail rostesti si-i gata. Ca nu mai intelege nimic. Pentru ca nu-i nimic de inteles. E de simtit. Atat.

Da, esti complicata. Asa, si? Nici tu nu te intelegi cateodata. Dar unde scrie ca ar trebui asa, pe loc, sa le stii si sa le intelegi pe toate? Ca si cand totul ar functiona dupa formule clare?

“Iubeste-ma cand sunt ciufuta” spune doar ca e usor sa o faci cand mi-e bine. Cand nu mi-e bine, nici eu nu ma iubesc. Dar, da: uite ca am pretentia sa o faci tu. Pentru ca de la iubire… nu prea poti lua pauza. Daca iubesti pe bune, o faci tot timpul, da!

Si nici eu nu imi iau pauze cand nu mi-e bine si nu ma mai iubesc. Pentru ca, de fapt, abia atunci inteleg ca nu ma iubesc deloc. Doar am impresia din cand in cand ca o fac. In realitate, ma indoiesc de mine. Si-atunci devin ciufuta. Nu mai vreau, nu mai imi place, nu-mi convine, plang, sunt ba prea grasa, ba prea batrana sau cu riduri.

Si sa imi spui ca sunt frumoasa, tanara sau inca nu-s decat cateva riduri de expresie… nu-i o rezolvare. Intreaba-ma de ce ma simt asa. Si fii acolo pentru mine. Ia-ti pauza de la un meci, de la e-mail-uri sau orice altceva. Intreaba-ma ca sa-mi gasesc raspunsuri, nu ma alinta.

Iubeste-ma cand sunt ciufuta nu e sex. Si nici cersire de ceva. Nici macar fite sau sindrom premenstrual. Si, mai ales, nu e despre tine, barbate.

Iubeste-ma cand sunt ciufuta inseamna altceva. Nu cauta sa intelegi tu de ce sunt eu asa. Fa-ma pe mine sa-nteleg si gata. Intreaba-ma ceva.

2 thoughts on “Iubeste-ma cand sunt ciufuta.

  1. Fara pretentia de a intelege femeia 🙂 mi s-a parut cel mai fain articol despre femei . Si intradevar femeile trebuiesc iubite nu intelese ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *