Dulapul mult prea plin

release old

Gandul meu catre tine astazi: Atunci cand vrei CEVA NOU IN VIATA TA, trebuie SA-I FACI LOC, mai intai. Adica sa renunti la ceva vechi si sa creezi spatiu pentru nou.

Anul 2014 se spune ca este “anul curateniei”. Este anul in care trebuie sa faci ordine si curatenie in viata ta. Sa alegi ceea ce iti este cu adevarat util sau de folos de ceea ce nu iti este. Sa renunti la ceea ce nu iti trebuie pentru a nu te mai supra-incarca (spatiu, timp, lucruri, job, relatii, oameni etc.).

Asa ca, daca simti ca ai un program prea incarcat, ca ai momente in care parca te sufoci in spatiul in care lucrezi sau stai, ca sunt lucruri/obiecte/haine de care nu mai ai nevoie, ca exista in viata ta oameni care iti consuma inutil timp sau energie (sau iti aduc emotii negative!), ca ai relatii care necesita “ceva prea mult” (indiferent ce ar fi acest ceva) … atunci FA CURATENIE.

Stiu ca doare. Uneori te atasezi atat de usor sau de mult de anumite obiceiuri, obiecte, oameni incat, chiar daca nu iti mai sunt utile, iti este greu sa renunti efectiv la ele.

Stii, uite, toate acestea sunt asemeni unor haine care nu iti mai vin. Este ca si cum ai pastra intr-un dulap neincapator si mult prea indesat toate, dar absolut toate hainele tale. Din prima zi de viata si pana in prezent.

Iar acum vrei o haina noua si nu mai ai unde sa o pui. Sau daca te incapatanezi sa o inghesui, va fi tot timpul sifonata si va trebui sa pierzi timp sa o calci de fiecare data cand vrei sa o porti. Si, in plus, se va deteriora mult mai repede pastrata in asemnea conditii.

Deci, daca vrei altceva, fa-i loc in viata ta, OM FRUMOS. FA-TI CURATENIE IN SUFLET.

One thought on “Dulapul mult prea plin

  1. Buna, Loredana!
    Foarte adevarat tot ceea ce scrii.
    Multe articole mi se potrivesc, dar mai mult dintre toate… acesta in special!
    Am trait pe propria piele aceasta “umplere” cu o persoana care imi consuma resurse si timp si s-a dovedit ca totul sa fie in van!
    Refuzam sa renunt la aceasta persoana- in general, vad ce-i mai bun in oameni si acord a doua sansa, chiar daca stiu ca voi fi dezamagita(si nu de altcineva, ci de mine ca am permis acest lucru).
    Si am renuntat la aceasta persoana, mai degraba altcineva a fortat aceasta rupere si mi-a prins bine.
    Si doare intr-adevar!
    Dar mai bine sa ai puterea sa “arunci” ceea ce nu-ti mai este de folos, decat sa speri in continuare ca totusi se va schimba ceva!
    Multumesc pentru timpul pe care ni-l acorzi de fiecare data!
    Cu drag, Mihaela!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *