Respira adanc in tine aceasta emotie.

crede

CREDE, AI RABDARE si NU RENUNTA.

Toate visele, dorintele, obiectivele … sunt in puterea ta 100%. Ai in tine tot ce iti trebuie pentru ca ele sa devina realitate.

CREDE – permite mintii si sufletului tau sa te duca mai aproape de tot ceea ce iti doresti. Pentru ca mintea ta crede tot ce-i spui. Adica, spune-ti tie: POT sa ajung acolo. Si simte asta. Adica, da-i acestui gand puterea emotiilor. Imagineaza-ti momentul exact in care visul tau se indeplineste sau iti atingi obiectivul. Inchide ochii si pune-ti mana in locul unde simti ca este sufletul tau. Si vezi cu ochii mintii acel moment minunat. Simte emotia. Intreaga. Respira adanc in tine aceasta emotie. Si cand simti ca esti plin de ea, poti deschide ochii. Apoi, rational, incearca sa “dai timpul inapoi”: ce, cum si cand ai facut ca sa ajungi acolo? Apropie-te pas cu pas de prezent. Ce crezi ca tocmai ai facut? Planul de actiuni concrete pe care le ai de facut pentru ca visul tau sa devina realitate.

AI RABDARE – adica … nu sari etape. Permite-ti sa faci cu grija fiecare pas. Si bucura-te de fiecare pas facut. Bucura-te ca l-ai parcurs si bucura-te de ceea ce ti-a adus nou in viata ta pasul tocmai facut.

NU RENUNTA – la un moment dat, probabil vei simti ca nu mai poti, ca nu faci suficient, ca sunt multe bariere … stii ce? Este firesc sa fie asa. Este un fel de instinct de conservare. Sau rezistenta la schimbare. Dar … nu renunta. Si pentru a fi sigur ca nu vei renunta:
– bazeaza-ti visul/obiectivul pe o valoare puternica. Si aici am sa dau un exemplu – confidenta personala: unul dintre visele mele pentru anul acesta este sa am gata cartea de dezvoltare persoanala la care lucrez. Valorile puternice care sunt “fundatia” acestui vis suna cam asa “Iubesc oamenii. Autentic. Sincer. Si cred in frumusetea lor. Si vreau ca ei sa se vada asa in propria lor oglinda.”
– gaseste-ti un sprijin. De exemplu, o persoana de incredere care sa te tina pe acest drum. Eu personal, pentru visul de care povesteam, lucrez constant cu mine (self-coaching) si cu alti coachi.
– gaseste-ti factori motivatori interni si externi. Faptul ca intalnesc frecvent persoane (necunoscute) care ma intreaba “De ce nu scrii o carte pe tema asta?” este un motivator extern puternic pentru mine. Iar ca factor intern: ambitia ca o pot face :).

Acest “NU RENUNTA” este, de fapt, invitatia catre actiune constanta. Fa tot timpul ceva care sa te duca macar cu un pas micut mai aproape de visul/obiectivul tau. Nu trebuie sa fie in fiecare zi ceva “maret”, dar trebuie sa fie ceva.

Aceste 3 idei, CREDE, AI RABDARE si NU RENUNTA mi se par a fi asemeni unui cerc inchis. Se sprijina si se conditioneaza una pe cealalta. Daca nu crezi, este foarte posibil ca la un moment dat sa renunti. Daca nu ai rabdare, iarasi este posibil sa renunti sau sa sari pasi importanti pentru visul tau. Iar daca renunti … renunti :(.

ORICE VIS sau OBIECTIV trecut prin MINTEA si SUFLETUL tau, poate deveni REALITATE. Este suficient sa CREZI, sa AI RABDARE si sa CONTINUI SA MERGI MAI DEPARTE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *