Ileana Cosânzeana, ești sigură că el este Făt-Frumos???

MIRROR LAW

Astăzi scriu pentru tine, draga mea. Femeie, tu. Dar bine ar fi să citească și bărbații. Să valideze sau să invalideze ceea ce spun :).

Și am să încep cu un exercițiu. Gândește-te la o persoană pe care o cunoști destul de bine și pe care o admiri. Amintește-ți această persoană în detaliu. Cum se comportă, cum este. Și acum spune 3 calități sau caracteristici, de orice fel, pe care le admiri la acea persoană. Spune-ți aceste 3 calități foarte clar în minte și reține-le. O să vezi imediat de ce.

Contiunui cu o întrebare. De fapt, mai multe :).

Ia spune sincer, dar cât de sincer poți…

Îți plac oamenii nesiguri?

Îți plac oamenii nehotărâți, care parcă niciodată nu știu ce vor?

Îți plac oamenii care stau și întorc pe toate părțile câte ceva pentru că nu reușesc să se decidă într-un anumit aspect?

Îți plac oamenii care se tot plâng de una, de alta?

Îți plac oamenii care se tot vitimizează și îți spun că nimic nu este cum trebuie?

Îți plac oamenii care îți tot reamintesc de greșelile din trecut?

Și acum am să fac o aproximare: probabil că la cel puțin una dintre întrebări ai răspuns „nu, nu îmi plac”. Și este firesc să fie așa.

De ce ți-am propus aceste lucruri? Exercițiul cu persoana admirată și răspunsul la întrebări?

Pentru că există o Lege Universală a Oglindirii care spune că ceea ce ne place sau nu ne place la alții este pentru că și noi avem sau nu avem acel comportament sau caracteristică.

Deci: cele 3 calități alese la persoana pe care o admiri sunt calități pe care și tu le ai. Poate că nu le manifești în aceleași condiții, dar sigur le ai.

Apoi, uită-te cu atenție la care dintre întrebări ai raspuns cu „nu” și întreabă-te așa: când anume m-am comportat și eu așa? Poate ai să zici imediat că tu nu faci asta. Dar eu te provoc: ai făcut-o. Măcar o dată, sigur ai făcut-o. Pentru că Legea Universală a Oglindirii funcționează indubitabil.

Și în primul caz și în cel de-al doilea, ca să te convingi că este adevărat, am să îți povestesc despre cele 7 arii ale vieții:

mental/intelectual: ce și cum gândești

sănătate: modul în care te comporți față de sănătatea ta

viață socială: societatea, ca ansamblu, dar și relația ta oamenii apropiați, prietenii

familie: comportamentul tău față de părinți, frați/surori, copii, rude

viață profesională/carieră: modul în care te raportezi și te implici în job

aria financiară: relația și comportamentul tău față de bani

domeniul spiritual: relația cu Sursa (Dumnezeu, Universul etc.) și cu tine însăți (cât de mult te respecți, te iubești, câtă încredere ai în tine etc.).

Acum întreabă-te în care dintre aceste arii ai și tu acele caracteristici pozitive? Poate le ai față de familie. Sau în aria profesională. Sau în domeniul spiritual. Dacă vei căuta cu atenție, sigur vei găsi exemple care să demonstreze asta.

Și în privința comportamentelor care nu îți plac la alți oameni stau similar lucrurile. Poate că nu ești nesigură de tine la job, dar manifești nesiguranță în relațiile intime. Sau, poate că nu te plângi niciodată celorlalți, dar tu în sinea ta îți mai spui uneori chestii de genul „De ce mi se întâmplă tocmai mie asta?”…

Uite, îți sugerez să mai faci ceva. Un gest. Minor. Imaginează-ți că vezi o astfel de persoană (despre care ai răspuns că nu îți place, la întrebările de mai sus). Și îți cer să mi-o arăți dintr-o mulțime de oameni. Arată-mi-o cu degetul. Și uită-te la gestul tău de a arăta cu degetul. Ai un deget întins către persoana respectivă și 3 degete arată către tine.

Pentru că aceasta este, de fapt, realitatea și adevărul Legii Oglindirii: ceea ce ne place sau nu ne place la alții… sunt propriile noastre caracteristici.

Iar toate aceste lucruri ți le-am spus cu un scop bine definit și plin de iubire. Este parte din propria ta auto-descoperire. Cu bune și mai puțin bune. Pentru că abia atunci când te știi, poți începe să devii. Așa cum îți dorești. Abia atunci poți să faci astfel încât ceea ce nu îți place la tine… să fie altfel.

Și acest lucru este valabil nu doar pentru femei, ci și pentru bărbați. Pentru orice ființă umană.

Am zis, însă, că textul este scris special pentru femei pentru că scierea aceasta mi-a fost inspirată de tot mai desele momente în care aud cum despre femei care suferă atunci când sunt relația se termină pe neașteptate sau prea devreme. Ori despre femei care nu reușesc să îți găsească „marea iubire”. Sau o găsesc și nu știu să o păstreze.

Dragelor, toți bărbații vor o femeie veselă, sigură pe ea, consistentă, coerentă cu ea însăși, care știe cine este, acceptă asta, se respectă și se iubește.

Nu există bărbat care să fie dat pe spate și cu fluturași în stomac când…

– stai 3 ore să alegi o pereche de pantofi! Du-te cu prietenele, draga mea, la cumpărături, dacă știi că așa este!!!

– te plângi de fiecare 200 de grame cu care te-ai îngrășat! Apucă-te de sport, mănâncă sănătos, nu-l mai întreba pe el dacă se văd cele 200 de grame – s-ar putea să nu îți placă sinceritatea lui…!

– la fiecare ceartă spui „tu niciodată nu…” ori „tu întotdeauna cutare…” sau aduci vorba despre de câte ori a greșit acum 7 ani, acum 5 luni etc.

Da, bărbații sunt idealiști. Ca și noi, femeile, de idealiști. Și ei au auzit de Ileana Cosânzeana. Pentru care se tot chinuie să fie Făt-Frumos. De cele mai multe ori, se și imaginează fiind deja Făt-Frumos :).

Asta nu înseamnă că tu, Ileana Cosânzeana, nu-l vei găsi pe Făt-Frumos decât atunci când vei fi zilnic și în fiecare clipă veselă, încrezătoare și slim-fit. Dar îl vei găsi atunci când tu te vei accepta și te vei respecta pe tine însăți. Abia atunci îl vei atrage pe EL, pe Făt-Frumosul tău. Până atunci… vezi că ai de-a face cu altcineva :(.

Toți vrem iubire. Toți visăm la marea iubire. Chiar și cei sau cele care afirmă sus și tare că nu este așa. N-are cum să nu fie așa. Suntem făcuți din iubire și suntem făcuți să dăruim și să primim iubire. Restul sunt doar scuze sau minciuni frumoase pe care ni le spunem.

Ca să fie marea iubire, trebuie să fii TU. Și să accepți cine ești. Să iubești cine ești. Atunci poți să fii coerentă. Poți să spui ce vrei. Nu mai accepți compromisuri. Nu te mai victimizezi. Nu mai ești nesigură. Nu mai cari în spate trecutul. Nu mai suferi că s-a terminat prea devreme sau că nu era EL. Nu te mai învinovățești.

Ci doar mergi mai departe. Imperfectă, liberă și fericită. Către adevăratul EL.

One thought on “Ileana Cosânzeana, ești sigură că el este Făt-Frumos???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *